سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

ساسان خجسته شلمانی – گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا،
مصطفی تاتینا – گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا

چکیده:

در گزارشات مختلف افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن با مصرف بره موم 1تایید شده است . این مطالعه بر روی 480 قطعه جوجه گوشتی یکروزه راس با بررسی تاثیر 6 تیمار ( 0، 50 ، 100 ، 150 ، 200 و 250 میلی گرم بره موم در کیلوگرم جیره) بر پاسخ ایمنی همورال بمدت 42 روزاجرا شد. واکسیناسیون انجام شده بر علیه بیماری نیوکاسل در 7 روزگی(زنده B1 ) بصورت قطره چشمی و 23 روزگی (کشته لاسوتا ) بصورتتزریقی می باشد. پاسخ های ایمنی به واکسیناسیون با تعیین عیار پادتن ویژه ویروس نیوکاسل در نمونه های سرم خون پرندگان در 21 و 42 روزگیاز روش ممانعت از هماگلوتیناسیون( 2(HI ارزیابی شد. نتایج حاصله نشان داد که استفاده از محلول بره موم در جیره منجر به افزایش عیار آنتیبادی می شود. علتش آن است که فلاونوئیدهای موجود در بره موم از طریق افزایش وزن غدد لنفاوی و بالارفتن میزان سلول های Bو T باعثافزایش عیار پادتن در خون می شوند. بعلاوه، بره موم بدلیل دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهاب مانع از سنتز پروستاگلاندین در بدنشده و در نتیجه باعث تقویت سیستم ایمنی می شود. در این مطالعه با افزایش مصرف محلول الکلی بره موم عیار پادتن ویژه ویروس نیوکاسل نسبت به گروه شاهد افزایش یافته است و بیشترین مقدار پادتن در پرندگان تغذیه شده با 200 و 250 میلی گرم بره موم در کیلوگرم جیره مشاهدهگردید