سال انتشار: ۱۳۹۳

محل انتشار: دومین همایش کشوری سلامت شیر از تولید تا مصرف و اهمیت تغذیه ای آن

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

لعیا ابراهیمی – دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان
محمد خلیلی – گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان
زینب عبیری – گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده:

شیر به عنوان یکی از با ارزش ترین مواد غذایی می باشد و از مهم ترین منابع پروتئین حیوانی محسوب می گردد ازین رو این ماده ی غذایی یکی از نوشیدنی های پر مصرف در سراسر دنیا می باشد. شیر خام، به دلیل احتمال آلوده بودن به عوامل بیماری زا، در صورت نقص در روند حرارت دهی و پاستوریزاسیون، می تواند باعث آلودگی افراد مصرف کننده گردد. پاستوریزاسیون شیر روش موثری برای حذف عوامل بیماری زاست. اما برخی محصولات لبنی محلی، که پاستوریزه نمی-شوند، ممکن است منبع آلودگی افراد مختلفی باشد. کوکسیلا بورنتی که یک باکتری درون سلولی اجباری است، عامل بیماری تب کیو در انسان و کوکسیلوزیز در دام هاست. عوارض کوکسیلوز در انسان از علایم مشابه سرماخوردگی تا بروز اندوکاردیت، هپاتیت و … متغیر است. این باکتری به جز نیوزیلند گسترش جهانی دارد، دارای طیف گسترده ی میزبانی (گوسفند، گاو، سگ، گربه و …) می باشد و از آن جایی که این باکتری در ادرار، مدفوع، شیر و ترشحات زایمانی دفع می-شود، مصرف محصولات لبنی خام را می توان مسیری مهم در انتقال عامل به مصرف کنندگان قلمداد نمود. از طرفی حضور این باکتری در بدن میزبان، منجر به تولید آنتی بادی می گردد که می توان آن را در خون و ترشحات بدن جستجو کرد. بنابراین هدف از انجام این مطالعه، بررسی حضورآنتی بادی های ضد کوکسیلا بورنتی در شیر فله ی گاوداری های شمال غرب ایران می باشد.