سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: همایش ملی انسان، محیط زیست و توسعه پایدار

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

هادی ملائی توانا – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
سحر بهپور – دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
مهسا چنگیزی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
هنگامه کریمی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

چکیده:

کشند قرمز پدیده ای است که در اثر تجمع بیش از حد جلبک های تک سلولی به وجود می اید این پدیده بیشتر در ابهای مناطق گرمسیری و گاه نیمه گرمسیری رخ میدهد در غلظت بالای این جلبک ها سطح اب به رنگ قرمز درمی اید پیش بینی این پدیده بصورت دقیق امکان پذیر نیست فقط می توان تا حدی از بروز آن پیشگیری کرد هرچند تمامی گونه های مسبب کشند قرمز سمی نیستند اما گونه های سمی بیشتر در به وجود امدن این پدیده دخیلند از این رو پدیده مذکور سبب بروز بیماریهای خطرناکی می شود بنابراین شناخت این پدیده و راههای جلوگیری از آ« لازم و ضروری به نظر می رسد. از بین هزاران گونه از جلبکهای میکروسکوپی انهایی که در زنجیره غذایی دریایی مستقرند فقط چند گونه سموم خطرناک تولید می کنند اثرات ناشی از این پدیده ها عبارتند از: مرگ و میر ماهی ها و صدفداران پرورشی و ازاد مسمومیت یا حتی مرگ انسانها مرگ پستانداران دریازی ، پرندگان دریایی و دیگر جانوران دراین مقاله به بررسی عوامل تقویت کننده تشکیل و وقوع کشنده قرمز مضر خواهیم پرداخت.