سال انتشار: ۱۳۹۴

محل انتشار: اولین همایش ملی تخصصی علوم کشاورزی و محیط زیست ایران

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

مهسا جدیداسلام – دانش آموخته کارشناسی، واحد مرکز تهران شرق، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده:

آفلاتوکسینها متابولیتهای ثانویه قارچی با قابلیتهای سرطانزایی، ناقص الخلقه زایی به ویژه از طریق تاثیر بر روی ژن سرکوبگر P53 می باشند. از این گروه از سموم، آفلاتوکسین B1از طریق آلودگی خوراک دام به برخی از انواع گونه های قارچ آسپرژیلوس که مهمترین آنها گونه های فلاووس و پارازیتیکوس می باشند،می توانند به آفلاتوکسین M1تبدیل شده و به مصرف کنندگان منتقل گردد. شیر و فراورده های لبنی به عنوان ماده غذایی فراسودمند شناخته شده اند به طوری که استفاده از آن ها اثر مستقیم وقابل توجهی بر سلامتی دارد. مایکوتوکسین ها متابولیت های ثانویه قارچ هاهستند. آفلاتوکسینها گروهی از ترکیبات بسیار سمی از دسته مایکوتوکسین ها هستند که به راحتی در خلال رشد و انبار داری مواد غذایی به وجود می آیند. این سم در شیر آفلاتوکسین M نام گرفت. ، اما خلاصه تحقیقات نشان می دهد که محتوای سم M1 موجود در شیر طی عمل پاستوریزاسیون، استریلیزاسیون و خشک کردن غلطکی پایدار بوده و تغییر مشخص و قابل ملاحظه ای ندارد.