سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: ششمین کنگره علوم باغبانی ایران

تعداد صفحات: ۲

نویسنده(ها):

حسن علیشاهی – دانشجوی کارشناسی ارشد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه عضو باشگا
مجتبی یوسفی راد – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
داود ارادتمند اصلی – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

چکیده:

به منظور بررسی تاثیر تنش خشکی و عنصر ریزمغذی منگنز بر مقدار منتول گیاه دارویی نعناع ( Mentha piperita ) آزمایشی به صورت اسپیلت پلات در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. فاکتور اصلی تنش خشکی در سه سطح (مصرف 60، 90 و 180 لیتر آب) و فاکتور فرعی استفاده و عدم استفاده از منگنز بود. پاجوش ها کشت شده پس از سی و پنج روز برداشت گردید. اسانس از محصول برداشت شده استخراج شد و سپس اسانس حاصله توسط دستگاه کروماتوگراف گازی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استرس خشکی موجب افزایش درصد منتول در اسانس می گردد به طوریکه در مصرف 60 لیتر آب، بالاترین درصد منتول دیده شد و همچنین مصرف عنصر منگنز درصد منتول موجود در اسانس را افزایش داد. بنابراین بالاترین درصد منتول درصد منتول موجود در اسانس از تیمار همزمان بیشترین تنش خشکی و محلول پاشی عنصر منگنز حاصل گردید.