دانلود مقاله مطالعه ژنتیکی عملکرد و برخی صفات زراعی در گندم نان با استفاده از بای پلات داده های دای آلل

0

مقاله مطالعه ژنتیکی عملکرد و برخی صفات زراعی در گندم نان با استفاده از بای پلات داده های دای آلل که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۹۲ در مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر) از صفحه ۵۰۳ تا ۵۱۸ منتشر شده است.
نام: مطالعه ژنتیکی عملکرد و برخی صفات زراعی در گندم نان با استفاده از بای پلات داده های دای آلل
این مقاله دارای ۱۶ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله گندم نان
مقاله دای آلل
مقاله ترکیب پذیری
مقاله بای پلات

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: مصطفوی خداداد
جناب آقای / سرکار خانم: ضابط محمد

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
به منظور مطالعه ژنتیکی عملکرد و برخی صفات زراعی در گندم نان از بای پلات داده های دای آلل استفاده شد. والدین شامل ارقام گاسکوژن، قدس، گاسپارد، پیشتاز، البرز، طوس و سرداری و دورگ های اصلی حاصل از تلاقی آن ها طی دو سال زراعی (۸۸ – ۱۳۸۷ و ۸۹ – ۱۳۸۸) با استفاده از طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ارزیابی شدند. تجزیه واریانس تنوع معنی داری را بین ژنوتیپ ها برای تمامی صفات مورد بررسی نشان داد. برای ارزیابی پتانسیل ارقام از روش گرافیکی GGE bi-plot استفاده شد. صفات مورد بررسی شامل عملکرد دانه در کرت، وزن سنبله، وزن صد دانه، تعداد پنجه بارور، طول سنبله، طول ریشک، طول پدانکل و ارتفاع بوته بودند. ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای تمامی صفات در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. برای عملکرد دانه رقم گاسکوژن بهترین ترکیب شونده عمومی بود، هیبریدهای گاسکوژن ´ گاسپارد و قدس ´ پیشتاز دارای بالاترین ترکیب پذیری خصوصی بودند. این نتایج با روش گرافیکی بای پلات نیز تایید شد. در مجموع رقم گاسپارد و سرداری بهترین تسترها برای عملکرد دانه تشخیص داده شدند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.