سال انتشار: ۱۳۹۴

محل انتشار: اولین همایش ملی تخصصی علوم کشاورزی و محیط زیست ایران

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

بهنام برومند – کارشناس ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان.
سپیده رحیمی – کارشناس ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان.
سحر جلیلی – استادیار گروه شیلات و فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان
مرتضی سوری – کارشناس ارشدتکثیر و پرورش، مسئول تکثیر و مولد سازی میگو، شیلات استان خوزستان.

چکیده:

مسمومیت غذایی بوتولیسم یکی از خطرناکترین مسمومیت های غذایی است، که در اثر مصرف مواد غذایی آلوده بویژه فرآورده های دریایی تهیه شده به روش سنتی نظیر ماهی دودی شده، اشپل و ماهی تخمیر شده رخ می دهد. عامل این مسمومیت کلستریدیوم بوتولینم می باشد که در مناطق شمالی ایران بیشتر دیده می شود. روش های پیشگیری و درمان این بیماری استفاده از آنتی توکسین ها، سردخانه گذاری، TTI ها و نمک، کاهش فعالیت آبی و نیترات سدیم می باشد. این باکتری دارای خواص درمانی زیادی نظیر درمان مشکلات دستگاه گوارش، انحراف چشم، ترشح بیش از اندازه بزاق، تعرق بیش از اندازه، درد، بسته شدن غیر ارادی چشم، مشکلات دستگاه ادراری و چین و چروک های پوستی می باشد.