دانلود مقاله اثر سطوح پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای بر فعالیت آنزیمهای روده ای و عملکرد مرغهای تخم گذار
مقاله اثر سطوح پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای بر فعالیت آنزیمهای روده ای و عملکرد مرغهای تخم گذار که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۹۲ در پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران) از صفحه ۵۶۲ تا ۵۷۱ منتشر شده است.
نام: اثر سطوح پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای بر فعالیت آنزیمهای روده ای و عملکرد مرغهای تخم گذار
این مقاله دارای ۱۰ صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای
مقاله عملکرد مرغهای تخم گذار
مقاله فعالیت آنزیمهای روده ای
مقاله قابلیت هضم مواد مغذی
نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: میرزایی سارا
جناب آقای / سرکار خانم: زاغری مجتبی
جناب آقای / سرکار خانم: امین زاده سعید
جناب آقای / سرکار خانم: شیوازاد محمود
چکیده و خلاصهای از مقاله:
در این آزمایش اثرات استفاده از رقم زراعی پیشتاز با پلی ساکارید غیرنشاسته ای بالا و افزودن آنزیم زایلاناز به خوراک بر صفات عملکردی، قابلیت هضم مواد مغذی و میزان فعالیت آنزیمهای روده ای مرغهای تخم گذار ۲۱ تا ۴۷ هفتگی بررسی می گردد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل شامل هشت تیمار (۴ سطح گندم صفر، ۲۳، ۴۶ و ۶۹ درصد که به ترتیب شامل ۱٫۸، ۲٫۰، ۲٫۲ و ۲٫۴ درصد زایلوز) و دو سطح آنزیم (بدون و با آنزیم) و ۵ تکرار (۶ قطعه مرغ) در هر تکرار انجام شد. در کل دوره، با افزایش سطح زایلوز در جیره، وزن (P<0.05) و توده تخم مرغ (P<0.01) کاهش و ضریب تبدیل غذایی افزایش یافت (P<0.05) ولی خوراک مصرفی و میزان تخم گذاری تحت تاثیر قرار نگرفتند. مکمل نمودن جیره با زایلاناز موجب افزایش میزان تخم گذاری (P<0.05)، وزن و توده تخم مرغ (P<0.01) و بهبود ضریب تبدیل غذایی گردید (P<0.01). افزایش سطوح زایلوز، موجب کاهش قابلیت هضم چربی و انرژی قابل متابولیسم جیره گردید (P<0.05) و همچنین، فعالیت آنزیم آمیلاز را در دئودنوم و آمینوپپتیداز و لیپاز را در دئودنوم و ژژنوم افزایش داد (P<0.01). با این وجود، افزودن زایلاناز به خوراک فعالیت هیچیک از آنزیمهای روده ای را تحت تاثیر قرار نداد. مکمل نمودن جیره با زایلاناز، موجب کاهش ویسکوزیته محتویات ایلئوم (P<0.01) گردید. افزایش سطح زایلوز در جیره موجب کاهش عملکرد تولیدی مرغهای تخم گذار، افزایش فعالیت آنزیم های روده ای و کاهش قابلیت هضم چربی و انرژی قابل متابولیسم جیره خواهد شد.