دانلود مقاله بهینه سازی محیط کشت دانه گرده توت فرنگی و ارزیابی جوانه زنی آن پس از نگهداری در دماهای مختلف

0

مقاله بهینه سازی محیط کشت دانه گرده توت فرنگی و ارزیابی جوانه زنی آن پس از نگهداری در دماهای مختلف که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۹۲ در پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران) از صفحه ۱۷۶ تا ۱۸۳ منتشر شده است.
نام: بهینه سازی محیط کشت دانه گرده توت فرنگی و ارزیابی جوانه زنی آن پس از نگهداری در دماهای مختلف
این مقاله دارای ۸ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله درون شیشه ای
مقاله جوانه زنی
مقاله دانه گرده
مقاله توت فرنگی

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: پیری سعید
جناب آقای / سرکار خانم: ایمانی علی
جناب آقای / سرکار خانم: معصومی حسن
جناب آقای / سرکار خانم: بدرزاده داوود

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
میوه های مناطق معتدله از جمله میوه های دانه ریز و به ویژه توت فرنگی از میوه های مهم باغبانی به شمار می روند که اکثرا برای تشکیل میوه نیاز به گرده افشانی و به دنبال آن تلقیح مادگی گل دارند. بنابراین، برای تحقق این عمل، گرده زنده و باقوه نامیه و قابلیت جوانه زنی خوب ضروری است. لذا آزمون قوه نامیه دانه گرده و اطلاع از کیفیت آن در این نوع میوه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در همین راستا، آزمایشی برای بهینه سازی محیط کشت دانه گرده توت فرنگی و تعیین بهترین محیط کشت برای توت فرنگی با ۹ نوع محیط کشت محتوی غلظتهای مختلف اسید بوریک (۰، ۲۵ و ۵۰ میلی گرم در لیتر)، ساکارز (۷٫۵، ۱۰ و ۱۵ در صد) و آگار(۲ در صد) در شرایط درون شیشه ای در قالب طرح آماری کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج حاصل نشان دادکه بیشترین جوانه زنی در ترکیب محیط کشت B25S15 (25 میلی گرم در لیتر اسید بوریک و ۱۵در صد ساکارز) با ۸۷٫۶۶ درصد جوانه زنی بوده و کمترین جوانه زنی در ترکیب محیط کشت B0S7.5 (0 میلی گرم در لیتر اسید بوریک و ۷٫۵ درصد ساکارز) با ۵٫۳۳ درصد جوانه زنی اتفاق افتاد. همچنین قوه نامیه دانه گرده توت فرنگی دو ماه پس از نگهداری در دماهای ۲۰- و ۸۰- درجه سانتی گراد، نشان داد که دانه گرده نگهداری شده در دماهای فوق از نظر حفظ قوه نامیه دانه گرده و یا درصد جوانه زنی تفاوت معنی دار نداشتند. همچنین نتایج حاصل از کشت گرده در محیط کشت انتخابی نشان داد که بیشترین درصد جوانه زنی دانه گرده (۸۳٫۹۳ درصد) در دمای آزمایشگاه به دست آمد و کمترین درصد جوانه زنی دانه گرده از آن دمای ۱۰ درجه سانتی گراد با ۵۱٫۶۶ درصد جوانه زنی بود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.