دانلود مقاله تاثیر پرایمینگ بر جوانه زنی دانه های گوجه فرنگی در دماهای زیربهینه

0

مقاله تاثیر پرایمینگ بر جوانه زنی دانه های گوجه فرنگی در دماهای زیربهینه که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۹۲ در پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران) از صفحه ۲۲۶ تا ۲۳۷ منتشر شده است.
نام: تاثیر پرایمینگ بر جوانه زنی دانه های گوجه فرنگی در دماهای زیربهینه
این مقاله دارای ۱۲ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله پرایمینگ دانه
مقاله پلی اتیلن گلیکول
مقاله جوانه زنی
مقاله دما
مقاله گوجه فرنگی

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: نیک زادچالشتری خورشید
جناب آقای / سرکار خانم: عموآقایی ریحانه

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
شرایط محیطی نامساعد نظیر دماهای غیربهینه، به طور قابل توجهی از جوانه زنی و رشد گیاهان ممانعت می کند و ممکن است سبب کاهش محصول آنها شوند. پرایمینگ دانه ها به عنوان روشی امیدبخش برای افزایش و بهبود جوانه زنی بسیاری از گیاهان در شرایط تنش در نظر گرفته شده است. در این تحقیق اثر پرایمینگ بر جوانه زنی دو رقم گوجه فرنگی (فالکاتو و زیتونی)، در دماهای غیربهینه بررسی شد. پرایمینگ با خیساندن دانه ها در محلول پلی اتیلن گلیکول ۶۰۰۰ با هوادهی مداوم (روش اسموپرایمینگ) و در ورمی کولیت مرطوب (روش هیدراسیون) برای ۲۴ ساعت در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد انجام گرفت. دانه ها در ظروف پتری محتوی دو لایه کاغذ صافی قرار داده شدند و در اتاقکهای رشد و در چهار سطح دمایی مختلف (۱۰، ۱۵، ۲۰ و ۲۵ درجه سانتی گراد) انکوبه گردیدند و میانگین جوانه زنی، میانگین زمان جوانه زنی، زمان رسیدن به ۵۰ درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی محاسبه گردید. نتایج نشان داد که هر دو تیمار پرایمینگ، میزان و سرعت جوانه زنی دانه گوجه فرنگی را حتی در دماهای غیر بهینه بهبود بخشیدند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.