دانلود مقاله آثار ضد درد و ضد التهاب فراکشن اتیل استاتی گیاه بادآورد (Centaurea Bruguierana ssp. Belangerana) در موش سوری نر

0

مقاله آثار ضد درد و ضد التهاب فراکشن اتیل استاتی گیاه بادآورد (Centaurea Bruguierana ssp. Belangerana) در موش سوری نر که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۹۳ در مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان از صفحه ۶۴ تا ۷۱ منتشر شده است.
نام: آثار ضد درد و ضد التهاب فراکشن اتیل استاتی گیاه بادآورد (Centaurea Bruguierana ssp. Belangerana) در موش سوری نر
این مقاله دارای ۸ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله التهاب
مقاله ضد درد
مقاله گل گندم

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: کیا کجوری شبنم
جناب آقای / سرکار خانم: نصری سیما
جناب آقای / سرکار خانم: امین غلامرضا

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
مقدمه: در سال های اخیر پژوهش بر گونه های مختلف جنس گل گندم از خانواده آفتابگردان نشان داده که عصاره یا متابولیت های ثانویه گونه های گل گندم آثار فارماکولوژی گوناگونی مانند ضدالتهاب، ضددرد و سیتوتوکسیک و … از خود نشان می دهد.
هدف: بررسی اثر ضددرد و ضدالتهاب فراکشن اتیل استاتی گیاه میوه دار بادآورد در موش سوری نر مواد و روش ها: بخش های مختلف گیاه بادآورد از استان بوشهر جمع آوری، به روش پرکولاسیون عصاره هیدرواتانولی ۸۰% از آن تهیه و سپس عصاره هیدرواتانولی ۸۰% فراکشنه شد. اثر ضددرد فراکشن اتیل استاتی با آزمون فرمالین و آزمون غوطه وری دم و اثر ضدالتهاب توسط آزمون گزیلن در موش کوچک نر نژاد NMRI بررسی شد. موش ها به طور تصادفی به ۶ گروه ۸ تایی کنترل منفی، کنترل مثبت و ۴ گروه تجربی (دوز های ۱۰۰ و ۲۰۰ و ۴۰۰ و ۸۰۰ میلی گرم بر کیلو گرم فراکشن اتیل استاتی) تقسیم شدند. کلیه مواد داخل صفاقی تزریق شدند. برای تعیین نرمال بودن داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف استفاده شد. داده های نرمال با آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی و آنالیز داده های غیر نرمال با آزمون کروسکال والیس و آزمون من ویتنی بررسی شد.
نتایج: در آزمون فرمالین، فراکشن اتیل استاتی در همه دوزها هم در فاز درد حاد و هم در فاز درد مزمن دارای اختلاف معنی دار (p<0.001) با گروه شاهد بود. در آزمون غوطه وری دم فراکشن اتیل استاتی در دوز ۱۰۰ در زمان های T2، T1، T0 دارای اختلاف معنی دار (P<0.05) و در زمان t3 دارای اختلاف معنی دار (P<0.01)، در دوز ۲۰۰ و ۸۰۰ در زمان های t0 دارای اختلاف معنی دار (p<0.01) و در زمان t3و t2،t1 دارای اختلاف معنی دار (P<0.001)، در دوز ۴۰۰ در زمان T3 و T2 دارای اختلاف معنی دار (p<0.05) و در زمان T3 و T2 دارای اختلاف معنی دار (P<0.001) با گروه شاهد بود. درآزمون گزیلن، فراکشن اتیل استاتی در همه دوزها دارای اختلاف معنی دار (p<0.001) با گروه شاهد بود. نالوکسان باعث مهار اثر ضد دردی فراکشن اتیل استاتی در فاز درد حاد شد اما در فاز درد مزمن بی تاثیر بود.
نتیجه گیری: فراکشن اتیل استاتی گیاه بادآورد اثرات ضددرد بسیار موثری دارد. اثرات ضد دردی و ضد التهابی این ماده را شاید بتوان به وجود سزکویی ترپن لاکتون ها و فلاونوئیدها نسبت داد این ترکیب ها با مهار میانجی های التهاب باعث تسکین التهاب و درد می شوند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.