دانلود مقاله اعتیاد به اینترنت و خطر بروز اختلال خواب در نوجوانان
مقاله اعتیاد به اینترنت و خطر بروز اختلال خواب در نوجوانان که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۹۱ در تحقیقات علوم رفتاری از صفحه ۳۵۰ تا ۳۶۲ منتشر شده است.
نام: اعتیاد به اینترنت و خطر بروز اختلال خواب در نوجوانان
این مقاله دارای ۱۳ صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله اعتیاد به اینترنت
مقاله اختلال خواب
مقاله نوجوانان
نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: مسعودنیا ابراهیم
چکیده و خلاصهای از مقاله:
زمینه و هدف: یکی از مشکلات شایع در میان نوجوانان، اختلال خواب است. اتیولوژی اختلال خواب، بسیار پیچیده است. مطالعه حاضر، با هدف تعیین رابطه بین اعتیاد به اینترنت و بروز اختلال خواب در میان نوجوانان انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش با روش توصیفی و در قالب یک طرح پیمایشی و مقطعی انجام شد. داده های تحقیق، از ۵۳۵ نفر از نوجوانان (۲۱۸ پسر و ۳۱۷ دختر) که در سال ۱۳۹۰، در دبیرستان های شهر یزد اشتغال به تحصیل داشتند، جمع آوری شد. این افراد، با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب، انتخاب شدند. ابزار سنجش تحقیق عبارت بود از آزمون اعتیاد به اینترنت (IAT یا Internet addiction test) و شاخص کیفیت خواب Pittsburgh (PSQI یاPittsburgh sleep quality index ) داده ها با استفاده از آماره های t و رگرسیون سلسله مراتبی چندگانه تحلیل شد.
یافته ها: ۲۱٫۷ درصد از نوجوانان، معتاد به اینترنت بوده اند و ۵۷٫۲ درصد نیز کیفیت خواب نامطلوب داشتند. کاربران معتاد به اینترنت کیفیت خواب نامطلوب تری (۷۷٫۶ درصد) در مقایسه با کاربران عادی (۵۱٫۶ درصد) داشتند. تفاوت معنی داری میان کاربران عادی و کاربران معتاد به اینترنت، از نظر کیفیت کلی خواب (P<0.01) و نیز مولفه های کیفیت خواب ذهنی (P<0.01)، نهفتگی خواب (P<0.01) و اختلال در عملکرد روزانه (P<0.01) وجود داشت. تحلیل رگرسیون چندگانه سلسله مراتبی نشان داد که اعتیاد به اینترنت، ۴٫۷ درصد از واریانس کیفیت خواب را تبیین کرد.
نتیجه گیری: استفاده آسیب شناختی و افراطی از اینترنت، یک ریسک فاکتور نیرومند برای کیفیت خواب نوجوانان است و خطر اختلال خواب در نوجوانان را افزایش می دهد. بنابراین، به منظور کاهش اثرات منفی ناشی از استفاده بیش از حد از اینترنت بر خواب نوجوانان، لازم است که مداخله های رفتاری و شناختی با هدف تغییر الگوهای استفاده از اینترنت و کامپیوتر صورت پذیرد.